KASTAMONU / DOĞANYURT - Doğanyurt Şehit Er Adil Yıldız İlkokulu

Doğanyurt Şehit Er Adil Yıldız İlkokulu

Şehit Er Adil Yıldız İlkokulu Doğanyurt / KASTAMONU
Vizyon
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİN AMAÇ VE İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA; TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN MİLLİ, AHLAKİ DEĞERLERİNİN BENİMSEMİŞ, ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI ÖZÜMSEMİŞ, BAŞKALARININ HAKLARINA SAYGILI, GÖREVİNİ YAPAN VE SORUMLULUK YÜKLENEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Misyon
Eğitim kalitesini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, eğitim öğretimi yaratıcı bir ortama sahip olacak şekilde planlamak, araştırmayı, sorgulamayı, kendisine ilke edinmiş liderler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Soba
Lojman
1 - Lojman,okulun hemen yanında ve 2 Oda 1 mutfaktır.
Ulaşım
Doğanyurt´tan Baldıran Köyü´ne ulaşım sağlarken; yaklaşık 10 km asfalt yol,geri kalanı toprak yoldur.Ulaşım zordur, özellikle kış aylarında yollar kapanabilir.Ulaşım kendi imkanlarımızla sağlanmaktadır.Köy minibüsü Salı ve Cuma günleri Doğanyurt´a,Pazartesi ve Perşembe günleri Kastamonu´ya gidip gelmektedir.
Servis yoktur.
Yerleşim Yeri
Köyde sağlık ocağı yoktur.2 tane köy bakkalı vardır.Doğanyurt´un nüfusu fazla olan köylerinden biridir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Kastamonu´ya uzaklık:104 km(Şenpazar yolundan yaklaşık 2 saat,İnebolu yolundan 3 saatten fazla sürmektedir.) Doğanyurt´a uzaklık:32 km(1 saat 15 dakika sürmektedir.)